Kajanus

 

Kajanus syntyi Ylöjärvellä yllättäen keskellä päivää tarhaan. Se oli tilausvarsa Lauralle. Kajanuksen emä on samulilainen tamma Sariina, joka on kilpaillut melko harvoin, mutta treenannut yli metrin ratoja valmennuksissa.

Kajanus oli heti alusta asti rohkea ja päättäväinen. Se tuli kiinnostuneena tutustumaan ihmisiin ja oli topakasti jaloillaan neljä tuntia, kunnes se kaadettiin karsinaan, että suostui nukahtamaan... Ensimmäisen kesänsä se vietti pikkusiskonsa kanssa laitumella ja esiintyi jo syksyllä suomenhevosten Kuninkaallisissa Ypäjän Derbykentällä Kajauksen jälkeläisryhmässä emänsä kanssa. Matkustaminen sujuu kuin aikuiselta hevoselta ja kaikki käsittely on helppoa. Vieroitus koitti lokakuun lopulla. Kajanus seisoi emänsä vierellä sen elämän loppuun asti ja muutti muutama päivä myöhemmin marraskuun alussa varsapihattoon saamaan uusia ystäviä.

Kesän 2014 Kajanus vietti orilaitumella 14 kaverin kanssa. Syksyllä se muutti laidunkaverinsa Onnin kanssa Hämeenkyröön. Kuuden ohjasajokerran jälkeen laitoin kärryt perään ja ajaminen sujui alusta asti hyvin. Suunnitelmissa on myös opettaa varsa rekiajolle, jos kelit sen sallivat. Keväällä suunnitelmissa on muutama irtohypytyskerta ja säännöllistä kevytta ajoa. Kesäksi Kajanus menee jälleen orilaitumelle.

Orilaitumella sattui vahinko, ja syksyllä pahasti ontuvalla varsalla diagnosoitiin oikeasta takapolvesta katkenneet takaristiside ja sivuside. Ristiside vei mukanaan myös palan luuta. Seuraava talvi kuluikin ensin 2 kk koppihoidossa ja sairastarhassa. Keväällä käveleminen aloitettiin varovasti, ennen kesää saimme luvan pieniin ravipätkiin suoralla ja käyntikavaletteihin. Pitkän sairasloman kruunasi laidunlupa kesälle 2016. Kajanus palasikin vanhaan tuttuun laidunpaikkaan koko kesäksi laiduntamaan yksin vahtien vieressään olleita tamma- ja tamma-varsalaumoja. Syksyllä saimme luvan jatkaa ajoa ja ratsutusta normaalin kolmevuotiaan tahtiin. Laitumella hyväkuntoiseksi itsensä treenannut varsa aloitti ajotreenin noin 3 kertaa viikossa. Talvella se laitettiin satulaan ja aloitettiin irtohypytys pitkän tauon jälkeen.

Lisää kuvia on Kajauksen FB-sivulla.

 

  

 
 

R.T. Kajaus on tarjolla jalostukseen.
Yhteydenotot omistajalle.

 
       


Etusivu | Ajankohtaista | Historia | Kilpailut
Suku | Linkit | Yhteystiedot | Vieraskirja
© Laura Leppäkorpi