Talven iloja

Jalostusori
Videot ja kuvagalleria


Kuva: Anna Mickelsson

Jälkeläiset:
Sorajouhi
(2004)
Tulikipuna
(2005-2011)
Lakeus Kuunsäde
(2007-2013)
Taika Tami
(2007)
Runotyttö (2008)
Seremoniamestari (2011)
Sakaus (2012)
Huhdan Vääpeli (2012)
Kajanus (2013)
Muriseva Muffinssi (2013)
Voimakenttä (2014)
Juhannusheila (2014)
Ruskan Ripsaus (2014)
Kalkan Helmer (2014)
Sivukuva (2014)
Kajatar (2015)
Valon Kajastus (2015)
Karles Jii (2015)
Ponnen Piirto orivarsa (2015-2015)
Perhostanssi (2015)
Kultakaius (2015)
Balanssi-Toivo (2015)
Kajander (2016)
Vaahteramäen Viola (2016)
Lemmen Taisto (2016)
Rajasalon Adeliina (2017)
Tuulen Kaiku (2017)
Arvon Neiti (2017)
Kalkan Hilma (2017)

Luonne
Hoitotiimi

Arkisto:
Ajankohtaista 2006
Ajankohtaista 2005
Ajankohtaista 2004
Ajankohtaista 2003
Ajankohtaista 2002

10 vuotta yhdessä :)
10 vuotta yhdessä.

Kajaus syksyllä 2008
Kuva: Eeva Laurila

Runotyttö 5 vrk
Kajauksen varsa Runotyttö (2008).

Vesilahden koulukilpailut
Kajaus Vesilahden kansallisissa 10.5.2008.
Kuva: Anna-Kaisa Mäkinen

Kajaus koulukisoissa 20.4.2008
Kajaus koulukisoissa Kangasalla 20.4.2008.
Kuva: Eeva Laurila

Sorojouhi työajo-opissa
Sorajouhi, Kajauksen 4-vuotias orivarsa työssä.

TRS-mestaruudet 2007
Kuva: Karoliina Järvi

Taika Tami 2007
Taika Tami, Kajauksen orivarsa.

Sorajouhi Ypäjällä 2007
Sorajouhi Ypäjän laatuarvostelufinaalissa 2007.

Sorajouhi Perhossa 2007

Laura & Kajaus 2006
Kuva: Eeva Laurila

 

Joulukuu 2017:
Kajaus on jälleen ensi kaudella käytössä Häijään Oriaseman kautta entisin hinnoin. Vuonna 2017 tammoja siemennettiin ennätysmäärä, 17 kpl ja seniorin siementä kehuttiin siirronkin jälkeen sähäkästi liikkuvaksi.

Tammikuu 2017:
Kajaus palvelee jälleen tamma-asiakkaita Häijään Oriaseman kautta. Vaikka ori kääntyikin jo 25-vuotiaaksi, viime kausi oli yksi parhaista tiinehtyvyyden perusteella. Tammoja siemennettiin kahdeksan.

Helmikuu 2016:
Kajaus on tammojen käytettävissä myös ensi kaudella Häijään Oriaseman kautta. Vielä ehtii saada erilaista sukua, rautaista terveyttä ja palvelevaa luonnetta varsalle. 24-vuotias ori on elävä esimerkki monipuolisesta ja kestävästä suoritushevosesta.

Joulukuu 2015:
Kesällä syntyi yhteensä 7 varsaa, joista yksi valitettavasti menehtyi onnettomuudessa. Kaikista varsoista on kuvia FB:ssa.

7 tammaa siemennettiin kauden aikana, kiitos Häijään Oriaseman henkilökunnalle.

Kajaus esiintyi Orisuorassa huhtikuussa ja Suomenhevosten Kuninkaallisten orikavalkadissa syyskuussa ja vietti siinä välissä jälleen onnellisen laidunloman. Tiheämmät päivitykset voit lukea täältä: FB Kajaus.

Huhtikuu 2015:
Vuoden ensimmäinen varsa syntyi 13.4, kun Vieskerin Vanja varsoi reippaan läsipäisen tammavarsan.

Tammikuu 2015:
Vihdoinkin pääsimme rekiajohommiin pitkästä aikaa. Hyväkuntoinen ori on jälleen tammojen käytössä Häijään oriaseman kautta.

Marraskuu 2014:
Uusimmat kuulumiset päivitetään Kajauksen Facebook-sivulle, jota voi seurata myös Facebookiin liittymättä täältä: FB Kajaus

Tammoja siemennettiin kahdeksan, joista seitsemän on tiineenä. Kesän Kajaus vietti laidunelämää ja palasi syksyllä talvitalliinsa, jossa viettää hyväkuntoisena eläkepäiviään.

Kajaus esiintyi tänä vuonna Tampereen Hevosmessuilla ja Ypäjän orikavalkadissa, molemmista on videot Kajauksen YouTube-kanavalla: http://www.youtube.com/rtkajaus

Tammikuu 2014:
Kajaus palvelee tänäkin vuonna tammoja edullisin hinnoin Häijään oriasemalla Tampereen kupeessa. Oriasemalla on todella hyvä ja joustava palvelu sekä erittäin osaava eläinlääkäri. Kajaukseen voi tulla tutustumaan myös kotitallille sovitusti.

Joulukuu 2013:
Syksy on aina tylsää ja pimeää aikaa. Kajaus ja Jouhis asuvat naapureina, K enimmäkseen maastoilee, J treenaa ensi kautta varten. Kerran viikossa molemmat ovat kiipeilleet Teivonharjulla, nyt jääkelillä täytyy pysyä tasaisemmalla. Kajanus-varsa muutti Laviaan pihattoon marraskuun alussa ja on sopeutunut hyvin uusiin ystäviin ja maisemiin.

Kajaus ja pojat toivottavat kaikille hyvää ja rauhallista Joulua!

Lokakuu 2013:
Lämmin syksy mahdollisti Kajauksen laiduntamisen syyskuun loppuun asti. Nyt on siirrytty takaisin talliin.

Sorajouhi sijoittui Niinisalon kenttäkisojen harrasteluokassa, ja oli luokan paras suomenhevonen.

Syyskuu 2013:
Taika Tami sijoittui kolmanneksi kasvattajakilpailussa (este) todella tasaisella suorituksella.

Kajaus kävi esiintymässä Ypäjän orikavalkadissa Jouhiksen, Tamin, Runon ja maitovarsa-Kajanuksen kanssa. Oriin ilo esiintymisestä oli sydäntälämmittävää.

Viisi tammaa siemennettiin tänä kesänä ja kaikki tiinehtyivät. Yksi valitettavasti varhaisloi, mutta päästiin vielä syyskuun alussa uusimaan. Myös se on tiine.

Heinäkuu 2013:
Kajaus on nauttinut laidunlomastaan ja 2-3 tunnin maastoista Salli-tamman kanssa. Jouhis on debytoinut kansallisella tasolla esteissä ja saanut ensimmäisen sijoituksen PdSH-luokassa Korpilahdella.

Runotyttö valmistautuu 5-vuotiaiden laatuarvosteluun ja Taika Tami Tapiola-kasvattajakilpailuun Ypäjällä.

Kesäkuu 2013:
Helon Vilmalle syntyi 24.6. suloinen iso tammavarsa. Kuvia tulossa. Varsat asuvat samassa tallissa ja pääsevät kohta yhdessä laitumelle.

Pari tammaa on jo siemennetty, Kajaus palvelee tammoja rajoituksitta koko kesän.

Toukokuu 2013:
Sariinalle syntyi rohkea ja tomera orivarsa 30.5. tarhaan keskellä päivää. Varsasta on kuvia Facebookissa.

Helmikuu 2013:
Kajaus palvelee tänä vuonna tammoja edullisin hinnoin uudella oriasemalla Häijäässä Tampereen kupeessa. Eläinlääkärinä toimii yhä Jaana Eskola, joten tammat ovat siellä hyvissä käsissä. Kajaukseen voi tulla tutustumaan myös kotitallille sovitusti.

Joulukuu 2012:
Hyvää Joulua ja menestystä uudelle vuodelle! Kajaus ja Jouhis pääsivät molemmat tapaninpäivärekiajelulle. Rekiajo pysyy molemmilla treeniohjelmassa kelien mukaan, se on mukavaa vaihtelua ratsastukseen.

Huonojakin uutisia saatiin ennen vuodenvaihdetta. Valon Viola oli luonut (ori)varsansa. Onneksi tamma voi hyvin. Kajauksesta tiineenä ollut Viiseri menehtyi aiemmin syksyllä ähkyyn.

Syyskuu 2012:
Kajaus vietti 3 kk laitumella ja lähti aina mielellään aamutöihin. Seitsemän tammaa on siemennetty, joista minulle on tulossa kaksi tilausvarsaa estetammoista Valon Viola (i. Assin Komu) ja Sariina (i. Samuli). Kiitos Aria Stablen väelle hyvästä palvelusta!

Vilin Tokan Sakaus-varsan lisäksi kesäkuussa syntyi Velhon Lohdulle komea orivarsa Huhdan Vääpeli. Varsoista on kuvia FB:ssa.

Ori Taika Tami sijoittui Ypäjällä 5-vuotiaiden laatuarvostelussa 8. sijalle 40 suomenhevosen joukosta.

Taika Tami ja Sorajouhi osallistuivat ensimmäistä kertaa kenttäkilpauluihin Niinisalossa. Tami sijoittui seitsemmänneksi harrasteluokassa ja oli luokan paras sh. Sorajouhi yllätti kuskin maastossa ja livahti uuden esteen ohi. Tähän kieltoon menetettiin sijoitus, mutta saatiin selvästi hyväksytty suoritus. Tulokset.

Kesäkuu 2012:
Toukokuun lopulla syntyi reipas orivarsa Vilin Tokalle, kuvia ja video. Pari tammaa on jo siemennetty ja muutama varaus on odottamassa. Kun kelit lämpenevät, Kajaus pääsee kesäksi laitumelle. Tamma-asiakkaita palvelemme kokeneen herrasmiehen tavoin :)

Maaliskuu 2012:
Talvi on mennyt hankikävelyä ja pitkiä rekiretkiä tehden. Kajaus on jälleen ensi kesänä jalostuskäytössä Aria Stablen kautta. Lisäksi Kajaus käy tarvittaessa hyppäämässä myös Metsäpirtissä. Molemmilla asemilla on todella hyvä eläinlääkäri käytettävissä, ja suosittelenkin aseman käyttämistä siirtojen sijaan, jos kunnaneläinlääkärin tms. paikallesaamisessa voi olla pienintäkään hankaluutta.

Etsin tammaa tilausvarsan tekoon (1-2 kpl). Toiveina yli 160 cm, erisukuinen, sporttinen ja hyvärakenteinen tamma. Tamma saisi asua mieluiten kotonaan. Mahdollista on myös sopia niin, että mahdollinen tammavarsa jää tammanomistajalle. Yhteydenotot mieluiten sähköpostiin (tai puhelimella).
Tammat on jo valittu, kiitos kaikille omaansa tarjonneille (yli 40 kpl).

Kajauksen uudelta YouTube-kanavalta löytyy videoita oriista ja sen jälkeläisistä: http://www.youtube.com/rtkajaus

Marraskuu 2011:

Tylsää pimeää syksyä vain jatkuu. Lunta odotetaan jo kovasti, että päästäisiin taas rekiajelulle. Toistaiseksi on tyydyttävä kärryihin ja otsalamppuun, mutta onneksi K saa usein seurakseen Salli-tamman perähevoseksi, niin pysyy mieli virkeänä :)

Elokuu 2011:
Kajaus vietti koko heinäkuun laitumella nauttien vapaudesta ja pitkistä maastolenkeistä. Kuusi tammaa on siemennetty, ja osa jo tiineeksi todettu.

Toukokuu 2011:
Tiheämmät päivitykset löytyvät Facebookista, mm. kuvia ja tulokset Harjun laatarikarsintoihin osallistuneista Taika Tamista ja Runotytöstä. Tami sai paikan finaaliin, ja hienosti esiintynyt Runo jäi harmittavasti 0,5 pisteen päähän.

Kajaus pääsi omien länkiensä kanssa ihmetyttämään kolmostien kulkijoita rekiratsuna aivan viime lumiin saakka. Perään laitettiin myös trillat, joista myös kuvia FB:ssa.

Astutusvarauksia on tullut jo mukavasti, kohta päästään tosi toimiin...

Kajauksen kuudes jälkeläinen syntyi 29.5. kun 23-vuotias Vappu-Ralli varsoi rohkean orivarsan. Kuva FB:ssa.

Tammikuu 2011:
Länget on tilauksessa ja hyväntuulinen eläkeläinen harrastaa aktiiviliikuntaa kelien mukaan. Hankikävely on pop :)
Kajaus on tammojen käytettävissä myös ensi kesänä, hinnat päivitetty Jalostusori-sivulle. Lue myös muita kuulumisia Facebookista.

Syyskuu 2010:
Tami 3 v. oli Ypäjän laatarifinaalissa kolmanneksi paras estehevonen pisteillä 8,25-9,0-9,0, vaikka hyppyjä enemmän sitä tällä kertaa kiinnosti edellisen kiimassa olleen tamman hajut... Myöskään Peltosen Terttu ei ollut Perttusen kanssa samoilla linjoilla rakenteen suhteen. Päivi jatkaa kuitenkin hyvillä mielin yritteliään ja kyvykkään urheiluhevosen alun kanssa. (Facebookissa kuvia ja tulokset.)

Vaikka Kajaus on jättänyt kilpakentät taakseen, uusia haasteita on suunnitteilla. Työvaljaat on hankittu, enää puuttuvat sopivat länget...

Heinäkuu 2010:
Kuntoutuksessa tuli isompi takapakki, ja jouduimme palaamaan pelkkään kävelyyn. Pukilla käyntiin vamma ei vaikuta, joten Kajaus onkin keskittynyt astutuspuuhiin, jotka se hoitaa kokeneen oriin asenteella. Ei tarvita houkuttimia (kunhan oriaseman pieni koira muistetaan pitää kiinni) - yksi hyppy ja valmis :) Neljästä tammasta kaksi on todettu tiineiksi.

Muista myös Kajauksen Facebook-sivusto, jossa uusimmat kuulumiset, uudet kuvagalleriat ja sekä lisää videoita: http://facebook.com/rtkajaus

Toukokuu 2010:
Taika Tami sai paikan Ypäjän laatuarvosteluun syksyllä voittamalla Harjun karsinnan. Tami oli myös paras estehevonen pistein 9,0-9,5-9,25.
Kesäksi Tami lähti laitumelle Kylämäkeen.

Kajaus täyttää 20.5. 18-vuotta, ja syntymäpäiväsankari K-18 juhlii seuraavana sunnuntaina 23.5. kotitallillaan Hämeenkyrössä. Kaikki K:n ystävät ovat tervetulleita mukaan :)
(Kutsu myös Facebookin seinällä.)

Huhtikuu 2010:
Kajauksen 3-v. orivarsa Taika Tami oli 17.4. Sipoon varsanäyttelyn paras varsa hienolla pisterivillä 8-8-7-8-7-8, 159-158 cm, II palk. Näyttelyssä oli 21 varsaa. Onnittelut Tamille ja Päiville! Tulokset Heppa-tietokannassa.

Helmikuu 2010:
Kajauksen harrastuksiin on lisätty rekiajelu, johon tänä talvena onkin olleet erinomaiset kelit. Hankitreeni on erinomainen kuntoutusmuoto.

Kajaus käy tänäkin kesänä hyppäämässä Aria Stablen oriasemalla Tampereen kupeessa.

Joulukuu 2009:
Kajauksen kuntoutus jatkuu.

Rauhallista Joulua
ja
menestystä uudelle vuodelle 2010!

Syyskuu 2009:
1. päivä tuli kuluneeksi 10 vuotta, kun tein elämäni ensimmäiset hevoskaupat. Vaikka matkalle on osunut paljon iloa ja hieman suruakin, täytyy todeta että oikean valinnan tein :) Toista tällaista hevosta ei kyllä helpolla löydä.

K loukkaantui vakavasti viime keväänä ja ell antoi varsin negatiivisen ennusteen. Päätin kuitenkin yrittää vielä, ja sitkeän hoidon ja tasaisen liikunnan avulla vamma olikin kaikkien yllätykseksi lähtenyt paranemaan. Ensimmäiset ravipätkät on nyt ajettu, mutta täytyy mennä päivä kerrallaan ja toivoa parasta.

Elokuu 2009:
Sukupostiin lisätty hienoja vanhoja ja uudempia kuvia Kajauksen kasvattajan Riitta Torpon arkistoista, mm. K:n emä jälkeläisvalio E.T. Purje, ee. Purjetähti ja jopa eee. Murtin-Tähti. Myös K:n sisaruksista jälkeläisineen uusia kuvia. Ja Runotytöstä.

Heinäkuu 2009:
Kajaus pääsi ensimmäisen kerran sitten varsavuosien viettämään laidunlomaa.

Kesäkuu 2009:
Tami meni kesäksi orilaitumelle. Kuvia.
Tulikipuna esiintyi aamutelevisiossa 1.6. Seitsemisen kansallispuistosta kertovassa pätkässä.

Toukokuu 2009:
Kevään ensimmäinen siirtolähetys on toimitettu. Pidetään peukkuja :)

Kajauksen 2 v. Taika Tami -varsa sai Teivon varsanäyttelystä 2- palkinnon ja kehuja ryhdikkyydestään. Pisteet 8-8-7-8-6-7, 156-153 cm. Kuva.

Tarinaa ja kuvia Tulikipunasta lisätty.

Huhtikuu 2009:
Askellajivideot Ypäjän koulumestaruuksista lisätty. Runotytölle lisätty muutama uusi kuva.

Maaliskuu 2009:
Muutama uusi kuva lisätty Jouhikselle ja Tamille.

Helmikuu 2009:
Kajaus on tammojen käytettävissä tänäkin vuonna entisillä hinnoilla.

Tylsä ja pimeä talvikausi on onneksi kohta takana. Hyväntuulinen K asuu jälleen maneesitallilla, ei Suomen talvissa kyllä ilman pärjää...

Kauden 2008 kisapäiväkirja on vihdoin valmis kuvineen ja tarinoineen. (Videoita tulossa.) Myös muutamia vanhoja kuvia lisätty Historia-sivulle.

Marraskuu 2008:
Kajauksen vuotias orivarsa Taika Tami kävi Teivon varsanäyttelyssä, ja sai III palkinnon ja erityismaininnan kiltteydestään.
Onnea Tami ja Päivi!

Lokakuu 2008:
Kävimme vielä Ypäjän hallimestaruuksissa suomenhevosten He A:4 luokassa. Tuloksena 62%, jolla olimme kahdeksansia. Seuraavaksi suunnitteilla on Jenny Erikssonin valmennus ja rokotusloma.

Syyskuu 2008:
Laurilan Eeva kävi jälleen kuvaamassa Kajausta upeassa syysauringossa. Mahtavia kuvia! (Osaava kuvaaja ja komea kuvattava ;) Kiitos!
ps. Sukupostin kuvat päivitetty

Aluemestaruuksissa Kajaus sai suomenhevosten kouluhopeaa jääden voittajasta kaksi pistettä.

Kajaus kävi Hong Kongista palanneen Tuulan käsittelyssä valmistautuessaan Ypäjän kisoihin.

Ensimmäisessä osakilpailussa Kajaus sijoittui hienosti seitsemänneksi ja pääsi sunnuntain finaaliin! Kankiluokassa ratsi innostui matkustelemaan ja hieman huonompi tulos pudotti ratsukon lopputuloksissa yhdeksänneksi. Upea tulos kuitenkin amatööriratsastajalta ja entiseltä kenttä- ja estehevoselta, ollaan tyytyväisiä :) (Ja harjoitellaan lisää...)

Hieno hevonen sai tuomareilta kehuja yhteistyöhalukkuudestaan. Ja olihan K niin onnellinen päästessään pitkästä aikaa oikean yleisön eteen esiintymään.

Elokuu 2008:
Suunnitelmissa on vielä Lahden kansalliset ennen kauden päätavoitetta eli koulumestaruuksia Ypäjällä.

Ylistarossa Kajaus sijoittui avoimessa He A -luokassa ja jäi harmittavasti ensimmäiseksi ei-sijoittuneeksi PdSH-luokassa sunnuntaina. Mukava retki kuitenkin :)

Kajaus sijoittui Ypäjän kisaviikolla avoimessa kansallisessa He A:2 -luokassa neljänneksi. Myös Hevosurheilussa oli kommentoitu Kajausta positiivisesti.

Heinäkuu 2008:
Reston Rusko varsoi kauniin tammavarsan 4.7. illalla. Kaikki sujui kuin oppikirjasta. Varsa saa nimekseen Runotyttö ja on varsin mallikelpoinen pikkuneiti. Kuvia ja video.

Kesäkuu 2008:
Taika Tami lähti orilaitumelle Pinsiöön 7.6. Muutama kuva laitumelta Tamin sivulla.

K oli juhannuksen aikoihin hieman normaalia vaisumpi ratsastaa, joten se saa pitää pienen tauon.

Toukokuu 2008:
Korpilahden tulokseksi saimme eka ei-sijoittunut pisteellä - siis pitäisi ratsastaa vieläkin paremmin...

Kajaus sijoittui Vesilahdella lauantain HeA-luokassa 6. Sunnuntaina ratsi unohti (saman) radan, ja putosi lopputuloksissa sillä virheellä 5 sijaa alaspäin ollen lopulta 16./40. Siis treenaamaan :)

Sorajouhi ja Tulikipuna eivät tänä vuonna osallistu laatuarvosteluun. Pojille kuuluu kyllä hyvää, mutta ne eivät olleet tarpeeksi valmiita karsintojen aikaan.

Tiina-Tytön mysteeri selvisi. Vaikka ell oli juuri edellisellä viikolla todennut tamman olevan valmis varsomaan, toinen ell huomasi tamman olevan tyhjä. Se oli luonut varsan aiemmin ja olikin valetiineenä. Harmi juttu :(

Huhtikuu 2008:
Tiina-Tytön laskettu aika meni jo, joten Rovaniemellä odotellaan varsaa lähiaikoina.

Kajaus kävi hierojalla tarkastuksessa ja seuraava projekti on sopivan satulan löytäminen. K sai kehuja hienosta lihaskunnostaan ja ainoa vaiva oli satulan kipeyttämä lapa. Saimme vihdoin myös "oman" valmentajan kanssa aikataulut sopimaan yhteen ja Koison Kati antoi hyviä vinkkejä K:n ratsastukseen.

Kajaus sijoittui Kangasalan aluekoulukisoissa HeA-luokassa toiseksi prosentein 63,889.

Sivuja päivitetty, mm. kisapäiväkirja 2008, Tamista (10kk) pari kuvaa.

Maaliskuu 2008:
Kunnon talvi ja lumikelit jäivät sitten tulematta, ja liikutus on tehty pitkälti kelien mukaan. Maneesia on useampaan kertaan kaivattu... Olemme käyneet nyt keväällä lähimaneesilla Marko Björsin kouluvalmennuksissa. K toimii oikein hyvin, mutta kuntoa pitäisi yhä parantaa.

Helmikuu 2008:
Päivitykset eivät ole valitettavasti olleet ajantasalla, sillä uusi sivusto on työn alla, ja valmistunee kevään aikana. Kajaus voi kuitenkin hyvin. Myös tilausvarsa on ilmoitellut olemassaolostaan, ja tuntuu olevan erittäin liikkuvaista sorttia.

Kajaus on tammojen käytettävissä jälleen kaudella 2008, tarkemmat tiedot ja hinnat Jalostusori-sivulla.

Joulukuu 2007:
Kajaus ja Laurat toivottavat kaikille

Rauhallista Joulua
ja
menestystä uudelle vuodelle 2008!

Marraskuu 2007:
Kajaus kävi aluekouluvalmennuksessa Niihamassa, ja varsin hyväntuulinen hevonen tuntuu oikein hyvältä ratsastaa.

K:n vanhimmat varsat Sorajouhi ja Tulikipuna harjoittelevat työajoa ja Jouhiksella ratsastettiin ensimmäistä kertaa. Kuvia Jouhiksen sivulla.

Lokakuu 2007:
Kajauksen uusi sähköpostiosoite on gmailissa. K saa nykyään turhan paljon v*agra-mainoksia. Uusi osoite on jo käytössä, mutta vanhakin jatkaa hetken rinnalla.

Kovapää-Kajaus oli taas puuhastellut tarhassa: tuloksena peukalonpään kokoinen alue leukaluuta näkyvissä torahampaan edessä. Se oli ilmeisesti mennyt kikkailemaan sähköaidalla, ja saanut iskun lanka suussa. Onneksi ei käynyt pahemmin, haava ei tulehtunut ja K osaa nyt varoa sähköä :) Ainoa mistä vamman huomasi oli se, että K ei seuraavana päivänä syönyt mössöjä, taisi suola tuntua ikävältä avohaavoissa.

Syyskuu 2007:
Jälkeläisten sivuja päivitetty, uusia kuvia Tamista lisätty sivulle.

Kajaus ehti kisoihin tänä vuonna vasta syyskuun lopulla. Vaikka kunto ei ollut vielä kohdallaan ja edellisen kerran K oli nähnyt kouluaidat (ja ollut kunnon valmennustunnilla) vuosi sitten, vanhalla rutiinilla saimme TRS:n mestaruuskisoissa He B:3 :sta 66,04% ja hävisimme voiton pisteellä.

Tilausvarsaprojektissa oli mutkia matkassa, kun tamma oli varhaisluonut alkion. Uusi siemennys teki onneksi tehtävänsä, ja nyt on 30 vrk takana :)

Sorajouhi suoriutui hienosti Ypäjän laatuarvostelufinaalissa saaden mm. estekapasiteetista 9 "suuri kapasiteetti" ja laukasta 8 "hyvä rytmi". Kevään askellajihevonen muuttuikin (tällä kertaa) estetykiksi. Jännittävä päivä nuorelle hevoselle (ja esittäjille...). Tarinaa ja kuvia Jouhiksen sivun alaosassa.

Jouhiksen pikkuveli Tulikipuna palasi orilaitumelta kotiinsa Virroille samana viikonloppuna.

Heinäkuu 2007:
Uusia kuvia Varjon orivarsasta kahden vuorokauden ikäisenä. Uusia kuvia Tulikipunan orilaitumelta (22.7.). Myös laitumelleuittokuvat kesäkuun alusta ovat nyt esillä.

Kesäkuu 2007:
Komea läsipäinen orivarsa syntyi Soman Varjolle 30.6. Samana päivänä Kajaus muutti kesälomalle maaseudun rauhaan.

Kaunis tammavarsa syntyi Saran Tuulelle juhannusyönä.

Myös erisukuinen tilausvarsan emä tiinehtyi ensimmäisestä siirrosta.

Sorajouhi pääsi Ypäjän laatuarvostelufinaaliin askellajiensa perusteella!

Kajaus esiintyi 9.6. Virroilla suomenhevostapahtumassa yhdessä varsojensa ja niiden emän kanssa. "Perhe" esitti suomenhevosen monipuolisuutta; isä kouluratsuna, emä esteratsuna ja Jouhis ajohevosena. Kajaus oli aivan tohkeissaan päästessään esiintymään pitkästä aikaa...

Tulikipuna ui 10.6. orilaitumelle :)

Toukokuu 2007:
Kajauksen kauden ensimmäinen tamma, erisukuinen Tiina-Tyttö,tuli kerrasta tiineeksi. Kyseessä oli siirtolähetys Ouluun, joten siirto tuntuu toimivan myös pidemmillä matkoilla.

Tilausvarsaprojekti on tarkoitus aloittaa seuraavaan kiimaan, jotta kevät olisi mukavasti lämmennyt, kun varsa syntyy :)

Kiitos kaikille tilausvarsan emäksi tammaansa tarjonneille. Valinta oli erittäin vaikea, mutta päätös on vihdoinkin tehty. Kerron lisää projektin edetessä.

Sorajouhi osallistui Perhon laatuarvostelukarsintaan 19.5. ja sai luokassaan toiseksi parhaat arvosanat askellajeista (8-7,5-7,5).
Video suorituksesta.
Tarinaa reissusta ja tulokset Jouhiksen sivulla.

Huhtikuu 2007:
Kävimme taas Virroilla katsomassa varsoja, Jouhis harjoitteli irtohyppäämistä laatuarvostelun karsintoja varten ja Kipsu ajohevosen alkeita. Kuvia varsojen sivuilla.

Maaliskuu 2007:
Kajauksen varsa Sorajouhi osallistui Kihniön varsanäyttelyyn, ja sai hienosti II- palkinnon pisteillä 8-7-7-6-7-7. Sorajouhea kiiteltiin toimivuudesta ja omistaja-Minna saikin parhaan esittäjän palkinnon. Onnittelut!

Sivustolle lisätty video varsoista ja viime kesän kisapäiväkirja.

Helmikuu 2007:
Hienot maastoilu/ajokelit jatkuvat, muutamia uusia ajokuvia lisätty.

Tammikuu 2007:
Sivustolle on lisätty muutama video Kajauksen hyppytekniikasta ja liikkeistä, katso videolista.

K2
T
Etusivu | Ajankohtaista | Historia | Kilpailut
Suku | Linkit | Yhteystiedot | Vieraskirja
© Laura Leppäkorpi