Sorajouhi 1131-04

Sorajouhen elämää vuonna 2007, kolmevuotiaana.

 

Sorajouhi osallistui Perhon sh-laatuarvostelukarsintaan 19.5.2007 ja sijoittui kuudenneksi yhdeksän kolmivuotiaan luokassa.

Sen askellajipisteet olivat toiseksi parhaat:
Käynti 8: Puhdas, selkeä tahti, hyvä yliastunta
Ravi 7,5: Laaja, irtonainen, melko tahdikas, voisi kantaa itsensä vielä paremmin
Laukka 7,5: Vielä etupainoinen, mutta selkeä tahti ja takaosan käyttö. Parempi eteenpäinpyrkimys.
(Tuomari: Sanna Heikkilä)

Sorajouhi Perhossa
Jouhiksen irtohypytys sujui myöskin hyvin, suorituksen voi katsoa videolta.
Tuomari tosin ei arvostanut Jouhiksen rennon letkeää esiintymistä, vaan olisi halunnut enemmän vauhtia.
Tekniikka 6,5: Etupainoinen, paranee kun on eteenpäinpyrkimystä
Kapasiteetti 6,5: Tällä hetkellä melko rajallinen
Luonne ja yhteistyöhalukkuus 6,5: Tahmea, hieman haluton tänään
(Tuomari: Riikka Kangasvieri)

 
Sorajouhi

Minna oli kuitenkin erittäin tyytyväinen, Jouhis matkusti ensimmäistä kertaa trailerilla yksin, ja heti yli 150 km (kopista ei muuten kuulunut hiiskaustakaan koko matkalla). Vaikka tämä oli ensimmäinen kerta maneesissa irtohyppäämässä, Jouhis ei stressannut yhtään ja muistutti hyvin paljon isäänsä - "tää on ihan liian helppoa, ei jaksa nähdä vaivaa". Harmi, ettei tuomari halunnut estettä nostettavan, silloin Jouhiskin olisi varmasti päässyt näyttämään kykynsä, nythän se vain laukkasi puomeista yli. Hieman meitä ihmetytti, millä perusteella tuomari näki kapasiteetin olevan rajallinen, kun arvosteluestettä ei nostettu kunnolla, vaikka Jouhiksella ei ollut ongelmia sen ylittämisessä. Nyt vaan Jouhikselle rutiinia lisää, ja ensi vuonna uudelleen :)

Mukava reissu, ja hienoja varsoja. Matkassa oli siis Sorajouhen omistaja Minna ja Kajauksen kuljetuskalusto sekä Laura ja hoitaja-Laura. On mukavaa päästä seuraamaan Kajauksen jälkikasvua maailmalla. Sorajouhi menee vielä tänä kesänä työhevosoppiin.

Sorajouhi hyppää

Kuva: Krista Heikkilä

Sorajouhi Ypäjällä

7.9.2007 Sorajouhi matkusti Ypäjälle laatuarvostelufinaaliin. Siihen osallistui 22 kolmivuotiasta suomenhevosratsua.

Kotona Virroilla Jouhis on irtohypytyksessä hyvinkin reipas - se karauttaa ympäri kenttää minkä pukittelulta ehtii. Viimeksi kun olimme mukana harjoittelussa Jouhis kaatui kulmassa, mutta ei ehtitnyt edes ravistaa hiekkoja pois, kun vauhti vaan yltyi...

Jännityksellä odotimmekin, miten uusi maneesi vaikuttaa hyppyihin. Ja kyllä se vaikuttikin. Jouhis oli kiinnostunut kaikesta muusta paitsi tehtävästä. Kyllä se hyppäsi hyvin ja toimi hienosti, mutta oli taas vähän liian rennon letkeä kuten Perhossakin. Estetuomarina ollut Arto Vahtera nosti okseria reilusti, ja Jouhis hyppäsi pari kertaa metrin esteen. Sen etujalka- ja selkätekniikkaa kehuttiin melko hyväksi, ja takajalkojen tekniikkaa hyväksi. Sorajouhi
Sorajouhi ja Minna

Jouhis yritti kyllä kaikkensa maneesissa ja oli aivan hikinen ja vaahdossa suorituksen jälkeen. Seuraavaksi vuorossa oli mittaus 3-tallissa. Vieras talli ja karsinoista kurkkivat hevoset ihmetyttivät nuorukaista taas niin, ettei se malttanut seistä rauhassa, vaan olisi halunnut tutkia kaikkea uutta.

Viimeisenä oli vielä rakennearvostelu Ypäjä-hallin toisessa päässä. Vieressä oleva kuva oli ainoa julkaisukelpoinen - tuli sellainen déjà vu -fiilis Kajauksen kantakirjauksesta - myös pojalla seisoi koko ajan... Ja ne askellajit eivät tulleet kunnolla esiin. Ravin jälkeen Jouhis pysähtyi ja katsoi taakseen mikä siellä oikein läpsii kylkiin ;) Myös oma peilikuva näytti nuorukaisesta hyvin kiinnostavalta.

Lopputuloksena 18. sija ja paljon kokemusta, niin Jouhikselle kuin esittäjillekin. Toivottavasti Ypäjälle tulee kutsu ensi vuonnakin.

Sorajouhi rakennearvostelussa

Työhevonen Sorajouhi

 

Kävimme taas sumuisena marraskuun päivänä Virroilla katsomassa poikia. Satuimme paikalle hyvään aikaan, sillä työhevososaaja Erkki Harjula Kurusta oli tullut opettamaan Jouhikselle ja Kipsulle työajoa. Tällä kertaa harjoiteltiin reen aisojen vetämistä.
Jouhiksella olikin työntäyteinen päivä, lyhyen ajoreissun ja työajoharjoituksen jälkeen poika oli sopivasti rauhoittunut, ja Minna pääsi ensimmäistä kertaa omalla kasvatillaan ratsastamaan. Monipuoliseen toimintaan tottunut nuorimies ei ollut millänsäkään ja talutuskierros pihapiirissä sujui luonnollisesti ongelmitta.
Tästä on hyvä jatkaa!

Sorajouhi työhevosopissa

 

Sorajouhi ja Erkki
Sorajouhi

 

 
 
R.T. Kajaus on tarjolla jalostukseen.
Yhteydenotot omistajalle.

 
       


Etusivu | Ajankohtaista | Historia | Kilpailut
Suku | Linkit | Yhteystiedot | Vieraskirja
© Laura Leppäkorpi