Taika Tami 2 vuotta.

Tami muutti orilaitumelta Lempäälään täysihoitotallille syksyllä 2008. Omistaja-Päivi vei varsan näyttelyyn Teivoon marraskuussa. Tami arvosteltiin ratsusuunnalle ja sai kolmannen palkinnon sekä erityismaininnan: Kiltti. Ravia moitittiin maahansidotuksi, mutta jäätynyt koppurainen maa vei muiltakin varsoilta liikepisteitä. Tamin säkäkorkeudeksi mitattiin 149 cm. Sillä oli myös näyttelyn laajin fanijoukko katsomossa.

Samalla reissulla Tami kävi Teivon klinikalla raspauksessa, jossa hienosti käyttäytyvää nuorukaista ei tarvinnut edes rauhoittaa. Matkat sujuivat isä-Kajauksen kopissa erittäin mallikkaasti.
Tamista on kasvanut hieno ryhdikäs oripoika. Se on jo reilusti yli 150 cm korkea.

Kuvassa Tami ja ylpeä omistaja Päivi. Tami on juuri kääntynyt kaksivuotiaaksi.

Päivi ja Tami
Kuva: Laura Kangasmäki

Tami osallistui 8.5.2009 Teivon varsanäyttelyyn, jonne oli ilmoittautunut 10 2-vuotiasta sh-varsaa. Teivonmäellä olikin aikamoinen vilske, kun seitsemän nuorta oria ja kolme tammaa odottivat vuoroaan. Tamin omistaja Päivi esitti varsansa itse. Tami mitattiin 1 v ja 10 kk ikäisenä 156-153 cm korkeaksi. Se sai 2- palkinnon ja paransi syksyn tulosta roimasti.

Tami 2 v. näyttelyssä

Tyypit 8, runko 8 (ryhdikäs, vahva etuosa, suora selkä, kapea lautanen ja reisilihakset), jalat 7 (ej hieman hajavarpaiset, lyhyet etusääret, käyrähköt kintereet), kaviot 8 (hyvät), käynti 6 (ahtaat liikkeet), ravi 7 (ahtaat liikkeet, ej hieman kerivät). Onnea Päivi ja Tami!

Tami vietti kesänsä orilaitumella Pinsiössä, jossa oli edellisenäkin kesänä. Kuvia.

Syksyllä Tami muutti omistajineen pääkaupunkiseudulle. Kävin myöhemmin syksyllä katsomassa Tamia, ja kävimme myös ajolenkillä. Oli hienoa nähdä, miten 2,5-vuotias orivarsa käyttäytyy kuin kokenut hevonen. Tami seisoi koko valjastuksen hievahtamatta paikallaan ja ajolenkillä pimeällä tiellä eivät ohiajavat autot tai rintaremmissä heilunut otsalamppu hätkähdyttäneet sitä mitenkään. Aika pyrkivä se kyllä oli, vähän väliä kysyi saisiko taas ravata.


 
 


R.T. Kajaus on tarjolla jalostukseen.
Yhteydenotot omistajalle.

 
       


Etusivu | Ajankohtaista | Historia | Kilpailut
Suku | Linkit | Yhteystiedot | Vieraskirja
© Laura Leppäkorpi