Tulikipuna 1533-05

Kajauksen toinen varsa Tulikipuna on Sorajouhen täysveli. Myös Tulikipunan kasvattaja ja omistaja on Minna Salomaa Virroilta. Emänä Kipsulla on Piirron Putte.

Ensimmäinen vuosi
2-3 vuotiaana
(orilaidun)
Neljävuotiaana (2009)

Tulikipuna on opetettu ajolle ja työhevososaaja on kehunut sen vetotekniikkaa reen kanssa. Luonteeltaan Kipsu on rohkea, kiltti ja yhteistyöhaluinen. Tulikipuna asui Sorajouhen tavoin Virtain ratsastustallilla.

Kipsun elämä ei alkanut helpoimmalla mahdollisella tavalla, vaan se jouduttiin äkkivieroittamaan emästään vuodenvaihteessa, kun Piitu joutui ähkyleikkaukseen. Leikkauksessa poistettiin noin 8 kg hiekkaa tamman suolesta. Kipsu onkin kehityshäiriöinen, sillä tuollainen hiekkamäärä on estänyt normaalin ravinnon imeytymisen, joten varsakaan ei ole kehittynyt normaalisti.

Tulikipuna 2007

Lisäksi sikiöaikana Piitu imetti Jouhista normaalisti, sillä hiekasta ei ollut mitään merkkejä ennen ähkyä. Kipsu on ollut koko ajan kehityksestä jäljessä ja tulee jäämään paljon täysveljeään pienemmäksi. Se ruunattiin kolmevuotiaana. Kipsu on kuitenkin tallilla kävijöiden lempihevosia kiltin luonteensa takia. Siitä tulee varmasti hyvä opetushevonen omistajalleen Minnalle.

Tulikipuna toimi pidettynä tuntihevosena Virroilla, mutta sen elämä päättyi liian nuorena todella nopeaan ja rajuun ähkyyn syksyllä 2011.

 
 R.T. Kajaus on tarjolla jalostukseen.
Yhteydenotot omistajalle.

 
       


Etusivu | Ajankohtaista | Historia | Kilpailut
Suku | Linkit | Yhteystiedot | Vieraskirja
© Laura Leppäkorpi