Sorajouhi 1131-04

 

Kajauksen ensimmäinen varsa Sorajouhi on virtolaisen Minna Salomaan kasvattama ja omistama. Sorajouhen emä on I-palkinnolla ratsukantakirjattu tamma Piirron Putte, joka on kilpaillut menestyksekkäästi suomenhevosten estemestaruuksissa asti Maiju Mallatin ratsastamana. Piitu on erisukuinen suomenhevonen, sen isälinja menee Jouhen-Piirron kautta Murtoon ja emän puolella on harvinaisempia ruotsinkielisellä rannikolla vaikuttaneita hevosia, kuten emänisä Nick.

Sorajouhen syntymävuosi
Sorajouhi 1-vuotiaana
(orilaidun ja näyttely)
Sorajouhi 2-vuotiaana
(orilaidun ja näyttely)
Sorajouhi 3-vuotiaana
(näyttely ja laatuarvostelu)
Sorajouhi 5-vuotiaana

Sorajouhi on luonteeltaan erittäin kiltti ja yhteistyöhaluinen. Jouhis on opetettu ajolle ja on toimiva niin irtohypytyksessä kuin juoksutuksessakin. Sorajouhi on ratsuksi sopivan lyhytrunkoinen ja kevytrakenteinen. Se tarvi selvästi aikaa kasvamiseen, joten ratsastus aloitettiin vasta aivan kolmivuotiskauden lopulla. Kirppulaiset hevoset ovat tunnetusti pitkäikäisiä, joten ei kannata kiirehtiä turhaan.

Sorajouhi 2007


Talvella 2011-2012 Jouhis muutti Kajauksen kanssa samaan talliin Lauralle ratsastettavaksi. Ikäisekseen kokematon ruuna kävi jo alkukeväästä muutamissa pikkukisoissa tuoden jokaisesta voittoruusukkeen. Kesällä se kilpaili ensin seuratasolla sijoittuen HeC ja HeB -luokissa ja saaden kokemusta myös esteradoilta. Syksyllä se sai aluetasolta hyväksytyt suoritukset Ypäjällä HeB-koululuokasta ja 85 cm esteluokista sekä Niinisalon kenttäkilpailun harrasteluokasta.

Kaudella 2013 Jouhis kilpaili kansallisella tasolla esteitä ratsastajanaan Sari Lundén. Ratsukko sijoittui 100 cm Prix de Suomen Hippos -luokassa Korpilahdella. Syksyllä se osallistui Niinisalossa harrasteluokkaan Lauran kanssa, sijoittui luokassa ja oli luokan paras suomenhevonen. Syksyllä se vaihtoi omistajaa, ja jäi (ei ehkä niinkään yllättäen) Lauralle Kajauksen tallikaveriksi.

Jouhis on isänsä tavoin erittäin toimiva. Se kilpailee esteitä, kenttää ja koulua. Sitä treenataan myös ajaen, kärryillä ja reellä. Olemme käyneet ajamassa myös Teivon raviradalla. Luonteeltaan se on hyvä yhdistelmä Kajauksen tasaisuutta ja Piitun kuumuutta. Nopea ja herkkä urheilumallinen suomenhevonen, joka luottaa ratsastajaan ja rakastaa hyppäämistä. Sellainen hyvänmielenhevonen. Jouhiksesta on lisää kuvia Kajauksen FB-sivulla.

 

 
 

R.T. Kajaus on tarjolla jalostukseen.
Yhteydenotot omistajalle.

 
       


Etusivu | Ajankohtaista | Historia | Kilpailut
Suku | Linkit | Yhteystiedot | Vieraskirja
© Laura Leppäkorpi