Jouluaattona 2005

Siitosori
Videot

Jälkeläiset:
Sorajouhi
(2004)
Tulikipuna
(2005)
Lakeus Kuunsäde
(2007)
Taika Tami
(2007)
Runotyttö (2008)

Luonne

Hoitotiimi

Arkisto:
Ajankohtaista 2004
Ajankohtaista 2003
Ajankohtaista 2002

Sorajouhi varsanäyttelyssä 21.10.2005
Kajauksen varsa Sorajouhi Kankaanpään varsanäyttelyssä 21.10.2005.

K sairaslomalla lokakuussa 2005

 

Tulikipuna syyskuussa 2005
Tulikipuna syyskuussa

Tulikipuna 8.7.2005
Tulikipuna heinäkuussa.

 

 

 

Joulukuu 2005:
Kajaus ja Laurat toivottavat

Havuntuoksuista Joulua
ja
Menestyksekästä vuotta 2006!

Me saimmekin yhden parhaista joululahjoista, kun joulukuun klinikkakäynnillä hankkari todettiin parantuneeksi. Nyt vuorossa on vaikein osuus, eli sopivan kuntoutuksen tekeminen. Luvassa on ainakin pitkiä käyntilenkkejä, kahlausta ja ajoa.

Kajaus on melkein luvattoman karvainen, ja näyttää lähinnä pihakoristeelta - mutta eiköhän kevättä kohden pulleasta karvapeikosta kuoriudu kilpahevonen...

Otimme samalla klinikkareissulla myös CEM-testin, jotta kaikki olisi valmista myös ensi astutuskautta ajatellen.

Marraskuu 2005:
Tylsääkin tylsempi kävely jatkuu. Onneksi monipuolisella suomenhevosella voi tehdä muutakin kuin kävellä selästä - laitoimme K:lle kärryt perään. Edellisestä kerrasta olikin vasta 10 vuotta... Kajaus toimi omaan tapaansa aivan kuin taukoa ei olisi ollutkaan. K on ollut lisäksi maneesin lanaustöissä.
- Kohta pitäisi oikeesti saada jalka kuntoon, tai mitähän seuraavaksi keksitään...

Lokakuu 2005:
Sorajouhi kävi Kankaanpään varsanäyttelyssä 21.10.

Kajaus kävi taas tarkastuksessa Teivon klinikalla. Hankkari ei vieläkään ollut kunnossa, vaikka päällisin puolin se näyttää tosi hyvältä. Jatkamme kävelyä pari kuukautta ennen seuraavaa kontrollia. Turhauttavaa, mutta huonompi homma olisi hajottaa hyvä hevonen kiirehtimällä...

Syyskuu 2005:
Ja kävely jatkuu. Shokit saatu, nyt annetaan tukihoitoa laserilla ja ultralla. Ja kylmätään ja kääritään. Jalka näyttää hyvältä, mutta edetään varovaisesti, kun ei ole kiire...

Sorajouhi palasi orilaitumelta syyskuun alussa. Uusia kuvia veljeksistä niiden sivuilla.

Valitettavasti kesän tamma ei tiinehtynyt, joten ensi kesänä ei tule varsaa.

Heinäkuu 2005:
Kajauksen kisakausi taitaa jäädä aloittamatta tällä kaudella :(
Venähtänyt hankoside tutkittiin taas, kun se jatkaa sitkeästi turvottelua. Mitään repeämiä tai vaurioita ei löydy, mutta tulehdus ei vaan lähde. Nyt kokeillaan Shockwavea kuurina. Ennuste on onneksi hyvä, mutta aikaa taitaa kulua.

Kesäkuu 2005:
Sorajouhi sai täysveljen, kun Piirron Putte varsoi läsipäisen orivarsan 3.6. Isoveli lähti 5.6. kesäksi orilaitumelle. Orivarsa sai nimekseen Tulikipuna vauhdikasta luonnettaan kuvaamaan.

Kuvia orilaitumelta
Kuvia varsasta

Kajaus kävi ennen juhannusta oriasemalla ja nyt jännitetään, tärppäsikö uudella morsiamella heti ensimmäisestä kerrasta.

Kajauksen joutui (vaihteeksi...) olemaan loukkaantumisen takia kesäkuun kevyemmällä, mutta nyt pääsemme taas töihin. Onneksi kyse oli vain venähdyksestä.

Toukokuu 2005:
K ei kuitenkaan ollut ratsastettavuudeltaan vielä riittävän hyvä, että olisimme lähteneet kisoihin. Harjoittelu jatkuu kotosalla...

Huhtikuu 2005:
Olemme päässeet nyt treenaamaan normaalisti, ja suunnitelmissa oli muutamat koulukisat toukokuussa. Kajauksen kunto ei onneksi päässyt laskemaan paljoakaan sairasloman aikana, mutta taipuisuus ja ryhti vaativat vielä töitä.

Maaliskuu 2005:
Kajauksen varsa Sorajouhi osallistui Kihniön varsanäyttelyyn ma 14.3. Laurat lähtivät kannustamaan :)
Kuvia ja arvostelu

Kajauksen outo yskä loppui onneksi. Syytä sille ei oikein löytynyt, olosuhteet ja rehut olivat kunnossa, mutta lääkkeet eivät kuitenkaan heti tehonneet. Ei oikein lohduttanut sekään tieto, että "tällaisia tapauksia on nyt ollut paljon".

Positiivinen asia on se, että Teivon klinikka on kävelymatkan päässä. Kävimme maaliskuun lopulla ottamassa myös CEM-testin, jonka tulos oli negatiivinen.

Tammikuu 2005 :
Kajauksella todettiin keuhkoputkentulehdus tammikuun alussa, ja kevyellä olo jatkuu. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun K on sairastunut tai edes yskinyt. Lääkekuurit näyttivät purevan hyvin, ja nyt katsotaan, miten paraneminen etenee.

 
Etusivu | Ajankohtaista | Historia | Kilpailut
Suku | Linkit | Yhteystiedot | Vieraskirja
© Laura Leppäkorpi